Επιστημονικό Σεμινάριο Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης

​Σας γνωστοποιούμε τη διοργάνωση του Επιστημονικού Σεμιναρίου του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης με θέμα «ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗ D-ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ & ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ» που θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 16 Δεκεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace Hotel, στη Θεσσαλονίκη.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη συζήτηση για τις πλειοτροπικές δράσεις του ασβεστίου και της βιταμίνης D σε διάφορους ιστούς και για το λόγο αυτό μια ομάδα εργασίας από έμπειρους συναδέλφους ανέλαβε να εκπονήσει οδηγίες για τη σωστή χρήση τους, οι οποίες θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών της εκδήλωσης. Επιπρόσθετα κατά τη διάρκεια της διημερίδας θα συζητήσουμε για κάποια ιδιαίτερα θέματα που αφορούν την αλληλεπίδραση του σκελετού με άλλους ιστούς, το ρόλο του φωσφόρου, του συμπλέγματος της βιταμίνης Β, του νατρίου με τα οστά, τα νεότερα δεδομένα για τη φαρμακευτική αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης και θα επικαιροποιήσουμε τις γνώσεις μας με τα γύρω από άλλες μεταβολικές παθήσεις των οστών.


Δείτε εδώ το Πρόγραμμα! Στις ιστοσελίδες heliost.gr και www.globalevents.gr θα είναι διαθέσιμες όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το σεμινάριο.


Πρόσφατα άρθρα: