Επιστολή Προέδρου

Θεσσαλονίκη, 11/7/2018Αγαπητοί συνάδελφοι,


Μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Πρόεδρος της Εταιρείας μας, επιθυμώ με την παρούσα επιστολή να επικοινωνήσω μαζί σας προσωπικά, να ακούσω τις δικές σας προτάσεις και να ζητήσω τη δική σας συμμετοχή, ώστε να προσαρμόσουμε το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας στις δικές σας ανάγκες και υποχρεώσεις και φυσικά να υποστηρίξουμε τις επιστημονικές εκδηλώσεις όλων των μελών.


Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η Ορθοπαιδική Εταιρεία Μακεδονίας – Θράκης δεν είναι απλά μια ακόμα Ιατρική Εταιρεία, είστε όλοι εσείς, οι συνάδελφοί μας Ορθοπαιδικοί Χειρουργοί σε ολόκληρη την Βόρειο Ελλάδα, νοσοκομειακοί και ιδιώτες, είμαστε εμείς όλοι μαζί.


Η Ορθοπαιδική Εταιρεία Μακεδονίας - Θράκης για το Ακαδημαϊκό Έτος 2018 - 2019 έχει αναλάβει συνοπτικά, μέχρι στιγμής, τις παρακάτω δράσεις, σύμφωνα με το καταστατικό της (Άρθρο 1§3 και Άρθρο 5):

-Τρεις (3) Διανοσοκομειακές Ημερίδες όλων των Ορθοπαιδικών Κλινικών με το Συντονισμό των τριών Πανεπιστημιακών Κλινικών της Θεσσαλονίκης.

-Τρία (3) εκπαιδευτικά φροντιστηριακά μαθήματα για ειδικευόμενους ιατρούς (πρακτική άσκηση σε προπλάσματα).

-Δύο (2) αρθροσκοπικές ημέρες για ειδικευόμενους ιατρούς (με πρακτική άσκηση- hands on).

-Τρίμηνη υποτροφία στο εξωτερικό για ένα νέο Ειδικό Ορθοπαιδικό, κατόπιν διαγωνισμού.

-Μαθήματα Χειρουργικής Ανατομίας, από την έδρα της Ανατομίας & Χειρουργικής Ανατομίας ΑΠΘ.

-Στρογγυλή Τράπεζα της Ο.Τ.Ε.ΜΑ.Θ. στα πλαίσια του 74ου Ετήσιου Συνεδρίου της Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.

-Ανασκόπηση της Ορθοπαιδικής για ειδικευόμενους, σε συνεργασία με την

Ε.Ε.Χ.Ο.Τ., στη Θεσσαλονίκη.

-Στρογγυλή Τράπεζα της Ο.Τ.Ε.ΜΑ.Θ. στα πλαίσια του 8ου Συνεδρίου της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας.

-Το 38ο Ετήσιο Συνέδριο στη Χαλκιδική 2-4 Μαΐου 2018.


Θα θέλαμε τη δική σας ενεργό συμμετοχή σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις, αλλά και τις προτάσεις σας για τη θεματολογία, τον τόπο και τον χρόνο των λοιπών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ώστε να ανταποκρίνονται στις δικές σας ανάγκες και να μην συμπίπτουν με άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες τις οποίες σκέφτεστε να οργανώσετε ή θέλετε να συμμετάσχετε. Οποιαδήποτε επιπλέον πρόταση, παρατήρηση και ιδέα εννοείται ότι είναι απαραίτητη και καλοδεχούμενη.


Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι σαν Εταιρεία είμαστε ανοιχτοί σε κάθε είδους εκπαιδευτική δραστηριότητα προερχόμενη είτε από ιδιώτες με εξειδικευμένες γνώσεις σε κάποιο αντικείμενο είτε από κλινικές σε νοσηλευτικά ιδρύματα δημόσια ή ιδιωτικά. Για τον καλύτερο συντονισμό των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του εκπαιδευτικού προγράμματος της Εταιρίας μας απαραίτητες προϋποθέσεις είναι τα παρακάτω:

1. Τα αιτήματα που αφορούν στη χορήγηση της αιγίδας της Ο.Τ.Ε.ΜΑ.Θ να αποστέλλονται τουλάχιστον τρεις (3) μήνες πριν την εκδήλωση μαζί με το επιστημονικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, εφόσον έχει οριστικοποιηθεί.

2. Οι ενδιαφερόμενοι και οι κύριοι συμμετέχοντες να είναι ταμειακώς ενήμεροι.

3. Η αφίσα της εκδήλωσης και το τελικό πρόγραμμα να περιλαμβάνουν το λογότυπο της Ο.Τ.Ε.ΜΑ.Θ.

4. Οι προσκλήσεις προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για να παραβρεθούν στις επιστημονικές εκδηλώσεις να αποστέλλονται τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την εκδήλωση.


Κλείνοντας την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά για την απάντησή σας και να σας διαβεβαιώσω ότι οι γνώμες σας θα ληφθούν σοβαρά υπόψη και θα συζητηθούν στην επόμενη συνέλευση του Δ.Σ. της Εταιρείας.


Καλό καλοκαίρι σε όλους!


Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος Ο.Τ.Ε.ΜΑ.Θ. 2018-19


Σαββίδης Σ. Ματθαίος


Πρόσφατα άρθρα: