Μεταπτυχιακό Μάθημα, Τρίτη 23 Ιαν 2018

ΤΡΙΤΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Β' Ορθοπαιδική Κλινική

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ

Προεδρείο: ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΓΗΣ

Διαλέξεις:

1. Κακώσεις του αρθρικού χόνδρου του γόνατος σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

ΟLIVER MEYER

2. Απαιτήσεις του ιατρού εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και η συνεργασία του με τους ιατρούς των επιμέρους συλλόγων.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΟΔΟΛΙΑΣ


Σας ενημερώνουμε ότι Η Β’ Παν/κή Ορθοπαιδική Κλινική του ΑΠΘ, στα πλαίσια των Μεταπτυχιακών Μαθημάτων που διοργανώνουν οι Πανεπιστημιακές Ορθοπαιδικές Κλινικές του ΑΠΘ, έχει προσκαλέσει στις 23 Ιανουαρίου 2018 στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης στις 20.30 μμ, τους Καθηγητή Γκοδόλια Γεώργιο και Dr. Meyer Oliver.

Ο Καθηγητής Γκοδόλιας Γεώργιος είναι εδώ και περίπου 30 χρόνια Διευθυντής του Κέντρου Ορθοπαιδικής & Τραυματολογίας του Νοσοκομείου “Santa Anna” στο Herne της Γερμανίας. Υπό τη δική του διεύθυνση η Kλινική αριθμεί πλέον 270 Ορθοπαιδικές κλίνες και πραγματοποιεί ημερησίως περίπου 100 Ορθοπαιδικές επεμβάσεις καλύπτοντας όλο το φάσμα της σύγχρονης Ορθοπαιδικής, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενδοσκοπική χειρουργική όλων των αρθρώσεων και της σπονδυλικής στήλης, την επανορθωτική χειρουργική και τη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ενσωματωθεί υπό τη δική του διεύθυνση και άλλα δύο νοσοκομεία της περιοχής με τις αντίστοιχες Ορθοπαιδικές Κλινικές.

Ο Καθηγητής Γκοδόλιας Γεώργιος έχει τιμήσει με τη παρουσία του και τις εισηγήσεις του πολυάριθμα Συνέδρια της ΟΤΕΜΑΘ κι έχει καθιερώσει δύο υποτροφίες που χορηγεί κάθε χρόνο σε πρωτεύσαντες ειδικευόμενους της ΟΤΕΜΑΘ. Την Υποτροφία "Jürgen Köbke" στον πρωτεύσαντα στις εξετάσεις Χειρουργικής Ανατομίας (σε συνεργασία με την Έδρα Περιγραφικής Ανατομικής και τον Αν. Καθ. Νάτση Κων/νο) και την Υποτροφία "Γεώργιος Γκοδόλιας" στον πρωτεύσαντα στις εξετάσεις ειδικευομένων στο Συνέδριο της ΟΤΕΜΑΘ.

Ο Dr. Meyer Oliver αποτελεί ένα από τα παλαιότερα στελέχη της κλινικής που διευθύνει ο κ. Γκοδόλιας. Ο κ. Meyer ασχολείται εδώ και 20 περίπου έτη με την ενδοσκοπική χειρουργική του γόνατος και της ποδοκνημικής και έχει ιδιαίτερη εμπειρία στην αντιμετώπιση κακώσεων του αρθρικού χόνδρου σε νέους ασθενείς και αθλητές.

Πρόσφατα άρθρα: