Βραβείο "ΣΤΑΘΗ ΤΣΙΡΛΙΑΓΚΟΥ"

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 36ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΤΕΜΑΘ

(20-22 Απρ 2017, ΚΑΒΑΛΑ)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΑΘΗ ΤΣΙΡΛΙΑΓΚΟΥΗ οικογένεια του Στάθη Τσιρλιάγκου, στην μνήμη του, θα βραβεύσει την καλύτερη προφορική εργασία του συνεδρίου μας, με το ποσό των 1.000 ευρώ.

Το ΔΣ και ο Πρόεδρος Ν. Λαλιώτης, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες για την προσφορά, με την βεβαιότητα ότι αποτελεί τον καλύτερο τρόπο της έκφρασης, για την μνήμη του αείμνηστου Στάθη Τριρλιάγκου.

Ο Στάθης Τσιρλιάγκος ήταν χειρουργός, ειδικός τραυματιολόγος. Γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1948 όπου τελείωσε το Λύκειο. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 1972. Από το 1975 μετεκπαιδεύτηκε στη Γενική Χειρουργική Johanniter-Krankenhaus Rheinhausen, Duisburg (Γερμανία) από όπου πήρε και τον τίτλο του Γενικού Χειρουργού. Ακολούθησε μετεκπαίδευση στο Τραυματιολογικό Κέντρο Bergmannsheil GE-Bochum (Γερμανία) για 4 επιπλέον χρόνια και έλαβε τον τίτλο του Ειδικού Χειρουργού Ατυχημάτων το 1982. Ειδικεύθηκε στη Χειρουργική Αποκατάσταση Σύνθετων Καταγμάτων Πυέλου (Λεκάνης) ενώ παράλληλα το 1982 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην Τραυματιολογία στο Πανεπιστήμιο του Bochum (ειδικό θέμα: κακώσεις-κατάγματα κνήμης). Διετέλεσε επιμελητής στο Τραυματιολογικό Κέντρο Bergmansheil GE-Bochum (Γερμανία) μέχρι το 1984. Το 1985 επέστρεψε στην Ελλάδα ως ελεύθερος επαγγελματίας και υπήρξε βασικός συνεργάτης στην Κλινική Άγιος Λουκάς της Θεσσαλονίκης. Από το 1991 ήταν τακτικός καθηγητής στο ΑΤΕΙΘ με αντικείμενο τη χειρουργική-τραυματιολογία.

Ο Στάθης Τσιρλιάγκος είχε ιδιαίτερη καλλιτεχνική παιδεία και ήταν εξαίρετος πιανίστας.

Έφυγε αιφνίδια από την ζωή τον Σεπτέμβριο του 2015.

Η οικογένεια του, οι δύο κόρες του, η σύζυγός του, θεσπίζουν το βραβείο αυτό στην μνήμη του.

Πρόσφατα άρθρα: